Peninuki

Ajaveeb

Comment

On aeg teatavaks teha Ösel Gin Fest esimene osaleja - Peninuki Napsukoda. Selleks, et festivalijanu juba aegsasti tekitada, uurisime, millega asjaosalised täpsemalt tegelevad.

Peninuki Napsukoda valmistab Tartumaal maailma vanima mulliga jookide meetodiga - mèthode ancestrale - siidreid, karastusjooke ja mõdusid. Sundkarboniseerimist nende majas ei tunta, mull peab olema sama loomulik ja looduslik nagu nende tooraine. Käimas on püüdlused oma destillaatori soetamiseks. Seni aga destilleeritakse oma retseptide järgi regiooni parimates väikestes destilleerimiskodades.

Pildilolev Distilled Gin on 44%-lise alkoholisisaldusega õunapiiritusest ning peamiselt Eestimaistest ürtidest valmistatud džinn, mille destillaati infuseeritakse rukkililledega. Aroom on tugevalt lilleline ja puuviljane, kuid pigem põhjamaiselt karge, kui lõunamaiselt magus. Maitses on lisaks domineerivale kadakale, tunda tugeva taustaakordina õun, pirn ja kardemon.

Serveerimissoovitus: sobib ideaalselt koos kergemate või puuviljamahla sisaldavate toonikutega. Proovi ka teistes oma lemmikutes džinnikokteilides – näiteks Negroni.

Peninuki lubab, et GinFesti ajaks on neil veel vähemalt üks džinn juures. Selle tarvis ootavad nad ühe kevadise loodusprotsessi algust... Ootame põnevil!


Add a comment

Email again: